De beste tips om de beste schoenen te vinden

Schoenen zijn onmisbaar voor een complete outfit, daar kunnen we niet onderuit. Het is dan ook een goed idee om tijdens de zoektocht naar een nieuw paar jordan schoenen met een aantal zaken rekening te houden.

Hoe vind je nu de beste schoenen voor jouw voorkeur en situatie, en waarop moet je zoal letten als je schoenen past in de winkel? Lees snel verder voor een antwoord op deze vragen!

Hierop moet je letten als je schoenen koopt: 3 tips!

Een goed paar schoenen kan je outfit helemaal af maken, maar dan moet je natuurlijk wel de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden kunnen filteren. Gebruik onderstaande richtlijnen en tips om de zoektocht naar nieuwe herenschoenen meteen zoveel gemakkelijker te maken:

1. Pas altijd beide schoenen

Misschien ben je wel heel enthousiast bij het passen van schoenen in de winkel en vind je dat één schoen passen volstaat om overtuigd te zijn. Laat je echter niet vangen, want het is wel degelijk belangrijk om beide schoenen te passen in een paar!

Zo weet je zeker dat beide exemplaren comfortabel zitten, en kan je ook gemakkelijker voorspellen hoe het voelt om effectief met de schoenen rond te lopen. Want dat is natuurlijk nog altijd waarvoor ze dienen.

2. Ga altijd voor kwaliteit

Daarbij mag je ook het belang van een goede kwaliteit niet onderschatten bij de zoektocht naar goede schoenen. Veel mensen denken dat ze een koopje doen als ze minder betalen, maar dat is lang niet altijd het geval.

In sommige gevallen is het zelfs beter om meer te betalen, als je er ten minste een goede kwaliteit voor in de plaats krijgt. Hierdoor gaat je nieuwe paar veel langer mee én zitten ze comfortabeler, waardoor je minder snel nieuwe moet kopen.

3. Zorg voor voldoende teenruimte

Een goed passende schoen moet natuurlijk niet té los zitten, maar het is toch beter om te gaan voor een model dat net iets meer ruimte aan de tenen biedt. Je moet immers rekening houden met de bewegingen die je voeten maken tijdens het wandelen, waardoor ze lichtjes naar voren en achteren schuiven.

Als je ietsje meer teenruimte hebt, dan wandel en loop je een stuk comfortabeler. Dit is vooral belangrijk als je op zoek bent naar goede sportschoenen aangezien die heen-en-weerbeweging van je tenen en voeten in dat geval nog een stuk groter is.

4. Draag de juiste sokken bij het passen van schoenen

Ten slotte kan het een goed idee zijn om precies de goede sokken te dragen als je schoenen past. Het is natuurlijk onmogelijk om te weten hoe een schoen zal zitten bij een bepaald soort kous of sok.

Als je het type sok draagt tijdens het passen dat je normaal gezien draagt, dan heb je aan de andere kant meteen een veel duidelijker beeld van hoe het voelt om met je nieuwe schoenen rond te lopen!

Ook interessant