Waarop let je bij aankoop van een nieuwe eettafel?

De eettafel vormt zowat de basis van de inrichting van de woonkamer of keuken, en het is dan ook belangrijk dat je een goede keuze maakt. Niet altijd gemakkelijk, zeker als je beseft dat er tegenwoordig ongelofelijk veel mogelijkheden zijn!

Toch kan je in een relatief korte tijd snel een eettafel vinden die bij jouw woning en voorkeur past en aansluit. Waarom moet je nu zoal letten tijdens die zoektocht? Hieronder lees je alles wat je wilt weten!

3 factoren om rekening mee te houden als je een eettafel koopt!

De eettafel is de plaats waar je samenzit met familie en vrienden om van een heerlijke maaltijd, tussendoortje of drankje te genieten. Het is dan ook een goed idee om niet zomaar licht over deze aankoop te gaan, en een model te zoeken waar je je goed bij voelt. Zo doe je dat:

1. Let op de vorm van de tafel

Ten eerste is het een goed idee om aandacht te besteden aan de vorm van de tafel. Ronde tafels zijn bijvoorbeeld perfect als je wilt dat iedereen overal gemakkelijk aan kan, wat dan weer zorgt voor een gezellige atmosfeer. Een vierkante tafel is echter een betere optie als je zoveel mogelijk gebruik wilt maken van de beschikbare ruimte in je woonkamer of keuken.

2. Het materiaal van de tafel is erg belangrijk

Ook het materiaal waaruit de tafel bestaat speelt een grote rol bij het effect ervan op je interieur. Houten tafels passen in de meeste woonstijlen, afhankelijk van hoe dit materiaal is afgewerkt. Kies je voor een robuuste, natuurlijke houtsoort zonder al te veel verfijnde afwerking? Dan werk je een industriële of rustieke setting prachtig af. Een houten tafel die mooi gelakt is en een fijner onderstel heeft uit metaal of een ander materiaal, past dan weer beter in een landelijke of moderne woning.

Ook andere materialen behoren tot de mogelijkheden. Denk maar aan epoxy, een materiaalsoort die je tafel meteen een experimentele, creatieve look geeft. Glazen tafels kunnen ook, vooral in een moderne of klassieke inrichting. Meer dan genoeg mogelijkheden dus, als je een eettafel zoekt!

3. Houd rekening met de grootte van de tafel

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van de tafel. Een kleine tafel biedt natuurlijk minder ruimte om te zitten, maar is dan wel een stuk gemakkelijker te gebruiken en te verplaatsen. Grote tafels zijn perfect als je effectief heel wat ruimte hebt.

Houd bij de grootte van de tafel ook rekening met de prijs die je betaalt: een groter model kost doorgaans een stukje meer – maar als je budget dat toelaat is het zeker een goede investering!

Ook interessant