Tips om maandelijks geld te besparen

Het leven is tegenwoordig duur en daarom is het fijn om maandelijks geld te besparen. In principe kan iedereen geld besparen, maar het punt is dat veel mensen niet de moeite nemen. Daarnaast kan het ook zijn dat ze niet precies weten hoe ze dan geld moeten besparen. In deze tekst geven wij daarom verschillende tips.

Kies het juiste energiebedrijf

Sommige huishoudens hebben ooit een energiecontract afgesloten en hier nooit meer wat mee gedaan. Dit is hartstikke zonde, want meestal zijn er bedrijven die aantrekkelijke deals hebben. Heb je een duur energiecontract en hoor je van mensen in je omgeving dat ze veel minder betalen? Dan raden wij je aan om te wisselen van energiebedrijf. Tegenwoordig heb je handige vergelijkingswebsites en daar kun je effectief filteren op de beste deal voor jouw situatie.

Zeg abonnementen op

Veel mensen hebben ooit een abonnement afgesloten en dan vergeten ze vervolgens om deze op te zeggen. Daarnaast heb je wellicht abonnementen waar je helemaal niets mee doet. We adviseren je om de verschillende abonnementen in kaart te brengen. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk met een app. Misschien heb je nog een duur abonnement op een krant, terwijl je de krant nauwelijks leest. Of misschien heb je bepaalde fysieke tijdschriften die je goedkoper online kunt lezen. Dit zijn slechts voorbeelden, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen onbewust nutteloze abonnementen laten lopen. Je kunt maandelijks wel honderden euro’s besparen door deze abonnementen op te zeggen.

Koop voornamelijk huismerken

In supermarkten kopen veel mensen automatisch producten van de duurdere merken. Dit is niet per se de schuld van de supermarktbezoekers. De meeste supermarkten zetten de duurdere merken namelijk precies op ooghoogte. Daarom heb je sneller de neiging om deze merken te pakken. De goedkopere merken liggen vaak een stuk lager. Maak er een gewoonte van om voornamelijk huismerken aan te kopen. In vergelijking met andere landen heeft Nederland relatief veel huismerken en daardoor hoeven de boodschappen hier ook niet duur te zijn.

Kook voor meerdere dagen

Woon je alleen? Dan begrijpen we goed dat je geen zin hebt om elke dag te koken. Je kunt er dan voor kiezen om voor meerdere dagen tegelijkertijd te koken. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats bespaar je daarmee tijd. Tegelijkertijd is dit een stuk goedkoper, want de meeste voedselproducten zijn relatief goedkoper in grotere verpakkingen.

Gebruik minder stroom

Het is ook aan te raden om je elektronische apparaten eens te controleren. Welke apparaten heb je echt nodig en welke apparaten vreten nodeloos stroom?

Ook interessant