Symptomen van een gokverslaving

Gokken is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, maar tegelijkertijd kan het ook gevaarlijk zijn. Tijdens het gokken komt er in je hersenen namelijk endorfine vrij. Dit is een gelukstofje dat een verslavende werking heeft. Een gokverslaving ontstaat niet zomaar. Het kan zich langzamerhand ontwikkelen. Het is om die reden ook belangrijk om de symptomen van een gokverslaving in de gaten te houden. Op die manier kun je tijdig ingrijpen.

Lichamelijke klachten

Mensen met een gokverslaving hebben regelmatig last van lichamelijke klachten. Daarbij kun je denken aan hoofdpijn, maagklachten, trillen en transpireren. Uiteraard zijn deze symptomen niet altijd te linken aan een gokverslaving. Het komt echter wel vaak voor bij mensen die gokken. Het zijn namelijk spanningsklachten.

Slaapproblemen

Mensen met een gokverslaving hebben vaak slaapproblemen. Dit heeft in principe meerdere oorzaken. In de eerste plaats omdat gokken zorgt voor veel adrenaline. Het is dan lastig om in slaap te vallen. Daarnaast kan dit ook te maken hebben met gokverliezen en de zorgen die daarbij komen kijken. Mensen met een gokverslaving hebben meestal ook geldproblemen. Dit komt omdat de casino uiteindelijk altijd wint. Langdurig gokken is dus vrijwel nooit rendabel.

Geld lenen om te gokken

De meeste mensen die beginnen met gokken doen dit eerst met geld dat ze echt kunnen missen. Ze merken echter dat het bijzonder leuk is om te doen en daardoor gaan ze steeds vaker spelen. Hoe vaker je speelt, hoe groter de kans dat je uiteindelijk gaat verliezen. De volgende stap is dat mensen met gokproblemen gaan gokken met geld dat ze nodig hebben voor de vaste lasten. De laatste stap is dat ze geld gaan lenen om te gokken. Wanneer je geld voor gokken gaat lenen, dan is het verstandig om aan de bel te trekken. Je bent dan officieel gokverslaafd.

Je verwaarloost contacten

Mensen met een gokverslaving zijn obsessief met gokken bezig. Ze kunnen de hele dag aan niets anders denken. Daarom verwaarlozen mensen met een gokverslaving vaak sociale contacten. Ze maken bijvoorbeeld minder tijd vrij om af te spreken met vrienden of familie. Het kan echter ook zijn dat vrienden en familie geen contact meer willen hebben, omdat de persoon met de verslaving veel geld van ze heeft geleend.

Conclusie

Gokken is hartstikke leuk om te doen, maar het is van groot belang om met mate te spelen. Denk je een gokverslaving te ontwikkelen? Vertel dit dan aan je familieleden, of neem contact op met een instantie die je kan helpen.

Ook interessant