Leuke alternatieven voor de sportschool

Sommigen bezoeken de sportschool dagelijks. Anderen zien er tegenop om hun gezondheid en conditie te onderhouden in de sportschool of de fitness. Gelukkig is een bezoek aan de sportschool niet de enige manier om fit te blijven. Er zijn genoeg leuke alternatieven voor de sportschool. Dit zijn de beste opties voor sportscholen.

Touwtje springen

Een van de alternatieven voor de sportschool is touwtjespringen. Als kind deden we toch niets liever dan samen met onze vriendinnen touwtje springen op de speelplaats?  Maar het is ook een leuke manier om als volwassene actief te blijven. Op één plek staan ​​en springen klinkt misschien saai, maar er zijn heel wat mogelijheden om voor de onmisbare variatie te zorgen. Je kunt het touw verlengen of verkorten, je snelheid aanpassen en zelfs gewaagde trucs leren. Dit is zelfs een leuke vorm van cardio. Het is bijvoorbeeld veel leuker dan te trainen op een loopband.

Traplopen

Wil je vooral je benen en buikspieren trainen? Daar moet je zeker niet voor naar de sportschool. Met aangepaste oefeningen kun je dat even goed thuis, in je vertrouwde omgeving. Daar heb je zelfs geen aangepaste apparatuur voor nodig. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van telkens de lift. Ga meer wandelen en neem grotere stappen, verhoog je snelheid of wissel af en loop ook op je zij.

Wandelen

Wandelen is uitstekend om extra vet te verbranden, makkelijker af te vallen en je spiermassa te vergroten en te versterken. Wandel niet altijd op hetzelfde parcours. Wissel af en wandel ook door het bos, in de stad of op het strand. Je kunt naast je vrije tijd ook naar je werk wandelen, naar het station of de supermarkt in plaats van telkens beroep te doen op koning auto.  Tijdens het wandelen geniet je van de natuur en van de deugddoende buitenlucht en komen de tienduizend stappen per dag dichterbij.

Lunges maakt wandelen effectiever

Maak je wandelingen aangenamer en doeltreffender met het inplannen van lunges. Lunges zijn aangepaste fitness-oefening die zowel individueel als in groep kunnen uitgevoerd worden. De basis van zo’n lunge is een rechtopstaande positie met de voeten bij elkaar. Plaats nu een been naar voor zodat de kuit een hoek van negentig graden met de grond vormt. Dit versterkt je beenspieren en verbetert je balans. Met een lounge maak je zelfs van de kortste wandelingen een echte work-out.

Gebruik een app

Weet je niet zo goed hoe je meer bewegen best aanpakt? Dan zijn er genoeg apps die je daarbij kunnen helpen. Er zijn apps voor alle sporten en alle mogelijke oefeningen, zelfs voor yoga en andere meditatieoefeningen. Bovendien kan het dragen van een smartwatch je helpen in beweging te komen door je een melding te geven wanneer je te lang hebt stil gezeten. Sociale media zijn ook een geweldige plek om lichaamsbeweging te vinden. YouTube en TikTok staan ​​vol met creatieve trainingen, en alles van dansen tot intense buikspieren is daar te vinden. Probeer zoveel mogelijk uit om te weten te komen wat het beste bij je past. Dus probeer het eens en kijk wat je leuk vindt.

Ook interessant