Douchebanken en zitjes zorgen voor meer veiligheid en comfort

Douchebanken en stoelen bieden beiden ondersteuning bij het douchen, vooral bij senioren, ouderen of personen met een handicap. Zo’n douchebank of stoel is een grote hulp wanneer we om de een of andere reden niet lang kunnen blijven rechtstaan. Kwaliteitsbanken en stoelen voor douches bieden maximale en veilige ondersteuning, ze zijn opvouwbaar en vooral veilig.

Medische hulpmiddelen

Douchebanken en stoelen zijn medische hulpmiddelen die vooral worden gebruikt door minder mobiele personen die moeite hebben met rechtstaan tijdens het douchen of baden. Uitgerust met een aangepast bankje of stoeltje, kunnen ze rustig, stabiel en veilig douchen. Douchebanken en stoelen hebben vaak rubberen noppen om vallen te voorkomen.

Het verschil tussen een douchebank en een douchezitje

Er zijn duidelijke verschillen tussen een douchebank en een zitje. douchebanken zijn aparte hulpmiddelen. Het douchezitje wordt aan een muur of een wand de muur bevestigd. Zo kan het zitje neergeklapt worden, waardoor je veel ruimte bespaart. Douchebanken daarentegen zijn vaste onderdelen van onze douche en kunnen niet worden weggeklapt. Daardoor nemen ze veel meer plaats in, zijn ze minder praktisch en veiliger. Douchecabines zijn daarom minder geschikt voor kleine badkamers. Het risico op valpartijen is zoveel groter met douchebanken.

Voordelen van een douchezitje: Langer zelfstandig douchen

Douchezitjes hebben verschillende voordelen vergeleken met douchebanken. Kun je niet lang onder de douche blijven rechtstaan? Dan biedt een opklapbare douchezitje een passende oplossing. Het zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid, waardoor je langer zelfstandig kunt douchen zonder afhankelijk te zijn van enige vorm van thuiszorg.

Een opklapbaar douchezitje voorkomt val- en glijpartijen

Ben je op zoek naar een hulpmiddel voor in je douche? Vergelijk dan zeker de verschillende mogelijkheden van douchebanken en opklapbare douchezitjes voordat je een definitieve keuze maakt. Je zult merken dat met deze klapstoel je valrisico veel kleiner is. Hierdoor kun je langer en veiliger zelfstandig voor je persoonlijke hygiëne zorgen.

Een opklapbaar douchezitje is veiliger

Douchebanken zijn minder stevig en daardoor niet zo veilig als zitjes. Douchebanken kunnen een val veel minder en vaak niet opvangen, met alle nadelige gevolgen van dien. Dat kun je maar beter voorkomen door het plaatsen van een handig en veilig douchezitje. Voor een maximale veiligheid kun je zo’n zitje combineren met een aangepaste douchebeugel.

Een opklapbaar douchezitje bespaart ruimte

Vergelijk een douchebank met een opklapbare douchezitje en je zult snel zien dat je met een zitje veel ruimte kunt besparen. Daarom is het zitje in je douchecabine veel praktischer om als minder mobiele persoon toch zelfstandig een douche te nemen. Douchezitjes maken dan ook vaker deel uit van een douche die geschikt is voor ouderen of mensen met beperkte mogelijkheden.

Ook interessant