Deze drie Europese steden zijn perfect voor een originele citytrip!

Veel mensen zijn dol op het verkennen van de wereld. Kennis maken met nieuwe steden, het proeven van nieuwe culturen en het waarnemen van adembenemende natuur: op reis gaan is voor veel mensen de ultieme manier om even tot rust te komen. Een paar dagen er tussenuit om een nieuwe stad te leren kennen, dat klinkt toch als muziek in de oren? Het is echter lastig om een stad te vinden die aan alle eisen voldoet: de meeste steden zijn vrij standaard en cliché om te bezoeken.

Onderstaande drie steden moeten echt op je bucketlist komen, aangezien ze een enorme verrassing voor jou als toerist in petto hebben. Benieuwd welke steden dit zijn? Lees dan snel verder en wie weet sta jij over een paar week wel midden in het centrum van een van deze geweldige steden!

Bombastisch Bilbao

Bilbao bevindt zich in het Baskenland, gelegen in Spanje. Het is een creatieve stad een echt walhalla voor kunstliefhebbers. Zo vind je er het beroemde Guggenheim museum, maar je kan nog veel meer activiteiten in deze veelzijdige stad ondernemen. Je kan, als je sportief bent aangelegd, ervoor kiezen om een fiets te huren en de prachtig glooiende heuvels tegemoet te rijden. Hier schiet je bovendien de mooiste kiekjes om het thuisfront enigszins jaloers te maken op jouw magische reis naar deze stad. Als je meer van historie houdt, dan kan je naar het knusse centrum lopen om de gezellige steegjes en knusse terrasjes te bekijken. Strijk hier neer voor een overheerlijke wafel, en jouw dag kan niet meer stuk!

Prachtig Porto

Als je aan Portugal denkt, komt waarschijnlijk Lissabon als eerste bij je op. De hoofdstad van Portugal is enorm populair onder Europese toeristen, en in de zomer kan je bijna over de hoofden lopen. Het is er zo druk, dat het niet leuk meer is. Porto is daarom een uitstekend alternatief. Bovendien komt hier de naam Portugal vandaan, wat het extra leuk maakt om Porto te bezoeken! Het is er altijd heerlijk weer (de zon schijnt bijna altijd) en de kleurrijke huisjes maken van Porto een waar schilderij. Je kan ook kiezen om een dagje op het strand uit te rusten, als je je even wil terugtrekken. Kortom: er is voor ieder wat wils!

Tof Talinn

Talinn is nog niet zo bekend als citytrip-stad, maar dat is geen reden om het over te slaan! Het is een romantische stad, maar ook enorm stoer, dus het is geschikt voor stelletjes, maar ook voor vrienden en collega’s. Het is een groene stad met veel authentieke gebouwen die nog uit de Middeleeuwen stammen. De hippe koffietentjes zorgen ervoor dat je altijd op je wenken bediend wordt. Het is genieten met een grote g in Talinn

Wanneer breng jij een bezoekje aan een van deze drie fenomenale steden?

Ook interessant