Atypisch Barcelona

Wie aan Barcelona denkt, denkt aan Parc Guëll, Sagrada Familia en Camp Nou. Natuurlijk kun je tijdens je citytrip door Barcelona de meest gekende highlights bezoeken. Casa Milà, La Rambla en Montjuïc zijn prachtig om te zien maar ook heel toeristisch. Wil je graag eens een atypische kant van Barcelona zien? Wij geven je een paar tips!

Streetart tour

Wil je Barcelona verkennen op een unieke manier, boek dan een graffiti en street art tour. Street art in Barcelona is klein en opvallend, niet echt prominent aanwezig in het straatbeeld en vaak verstopt in kleine steegjes. Een gids wijst je graag de dingen waar je anders zonder omkijken langs zou lopen: beeldjes die zijn bevestigd aan gevels, mozaïeken boven straatbordjes, een vervallen deur die helemaal beplakt is met unieke plakplaatjes. In Barcelona is street art meer dan enkel graffiti. Terwijl je op plekken belandt waar je tijdens een gewone citytrip niet komt, kom je meer te weten over de kunstenaars van Barcelona en de boodschap achter hun werk. Na twee uur dolen weet je alles over het graffitibeleid van de stad en heb je Barcelona op een nieuw niveau leren kennen. In Barcelona zijn er meerdere gidsen actief die je met plezier de kunstige kant van Barcelona tonen. Online kun je een dergelijke tour makkelijk reserveren. De meeste tours zijn gratis maar het is uiteraard wel de bedoeling dat je na de tour een fooi geeft.

Parc de la Ciutadella

Als je in Barcelona een park bezoekt, is dit meestal Parc Guëll. Maar de Catalaanse hoofdstad heeft nog vele andere prachtige parken. Het Parc de la Ciutadella is als grootste park van de stad vooral geliefd bij de inwoners van de stad. De oorspronkelijke ingang van het park bevindt zich aan de Arc de Triomf maar deze is zo vervallen dat de stad de ingang enkele honderden meters heeft opgeschoven. Hier vind je aan de linkerkant een standbeeld van de Romeinse god van de boodschappen en aan de rechterkant Venus met Cupido op haar schouder. Je komt er helemaal tot rust aan de monumentale waterval met vijver en de gezellige tuin in Engelse stijl. De Font de la Cascada met slangenstaarten en gevleugelde paarden is een heerlijk plekje om een boek te lezen. Heb je zin in meer actie, breng dan een bezoekje aan de Parc Zoologic de Barcelona.

Bunkers del Carmel

Het mooiste uitzicht over de stad vind je vlakbij Parc Guëll, bij de oude vesting van Turó de la Rovira. Op deze voormalige militaire basis tref je in de vroege avond veel locals die met een flesje wijn van het prachtige uitzicht komen genieten.

Ook interessant