Het voordeel van een auto leasen

Is je huidige auto aan vervanging toe? Je kunt er dan in de eerste plaats voor kiezen om een nieuwe auto aan te kopen. Tegelijkertijd besluiten ook steeds meer mensen om een auto te leasen. Je kunt namelijk niet alleen zakelijk een auto leasen, maar ook privé. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. In deze tekst zullen wij enkele voordelen bespreken.

Je weet waar je maandelijks aan toe bent

Vind jij het fijn om precies te weten wat je maandelijkse vaste lasten zijn? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een mooie auto te leasen. Wanneer je een auto gaat leasen, dan zijn alle kosten namelijk inbegrepen. Je betaalt maandelijks niet alleen voor het gebruik van de auto, maar ook voor de onderhoudswerkzaamheden, verzekeringen en ga zo maar door. Wanneer je een auto gaat kopen, dan kun je met onverwachte kosten te maken krijgen. Denk daarbij aan onverwachte reparatiekosten na autopech. Met dergelijke onverwachte kosten krijg je niet te maken wanneer je een auto gaat leasen.

Geen spaargeld nodig

Een ander voordeel van een auto leasen is dat je dan geen spaargeld nodig hebt. Daarnaast hoef je ook geen lening af te sluiten. Je moet enkel een vast bedrag per maand te betalen. Het punt is echter wel dat je een goed vast inkomen moet hebben, want anders kun je betalingsproblemen krijgen.

Verschillende contractmogelijkheden

Bij het leasen van een auto kun je doorgaans verschillende soorten contracten afsluiten. Je kunt er in de eerste plaats voor kiezen om een vast contract voor een bepaalde tijd af te sluiten. Het nadeel van een vast contract is dat een contractbreuk flink wat kosten met zich meebrengt. Het voordeel van een vast contract is dat de maandelijkse kosten lager zijn dan bij een variabel contract. Een variabel contract kun je gelukkig weer gemakkelijk opzeggen.

De mogelijkheid om de auto na de leaseperiode over te kopen

Is het contract verlopen? Dan heb je bij veel leasebedrijven de mogelijkheid om de auto weer in te leveren. Daarnaast kun je bij verschillende leasebedrijven de auto ook kopen na de leaseperiode. Meestal betaal je dan minder dan de reguliere aankoopwaarde, omdat je al een groot deel van het aankoopbedrag hebt afgeschreven. Het kan bovendien zeer aantrekkelijk zijn om de auto over te nemen, want je bent gewend geraakt aan de auto.

Conclusie

We zijn in deze tekst dieper ingegaan op de verschillende voordelen van het leasen van een auto. Hopelijk hebben we je goed weten te informeren.

Ook interessant