Het belang van een ergonomische bureaustoel

Je kantoor op de juiste manier inrichten, daar komt heel wat bij kijken. Niet alleen op het vlak van meubilair en benodigdheden, maar ook rekening houdende met de manier waarop je werkt!

Ergonomie is een aspect dat steeds meer aandacht krijgt binnen het bedrijfsleven, en dat is maar goed ook. Langdurig zitten en altijd maar dezelfde positie of stand aanhouden, zijn enkele van de slechtste dingen voor je gezondheid. Helaas is dat in veel werksituaties en kantoren onvermijdelijk.

Toch bestaan er goede manieren om ergonomischer te werken, zelfs als je gedurende langere periodes moet zitten. Hoe je dat doet, lees je hieronder!

Ergonomischer werken met een bureaustoel? 3 belangrijke voordelen!

Ergonomisch werken houdt in dat je je lichaam bij het aanhouden van een bepaalde positie, of tijdens het werken in een specifieke positie zo goed mogelijk ondersteunt. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door te investeren in een ergonomische bureaustoel. Hieronder de voordelen van zo’n stoel:

1. Minder belasting op je rug

Ten eerste is een ergonomische bureaustoel een goed idee omdat zo’n model de belasting op je rug drastisch verlaagt. Dit komt door de specifieke vorming van de ruggensteun van zo’n stoel, en ook de positie en vorm van het zitvlak. Rugklachten komen maar al te vaak voor bij mensen die langdurig zitten aan een bureau, maar met een goede bureaustoel kan je die in elk geval vermijden.

Belangrijk is dat je bij de zoektocht naar een goede ergonomische bureaustoel vooral rekening houdt met wat voor jouw comfortabel aanvoelt. Test daarom verschillende mogelijkheden uit, zodat je zeker een goede aankoop doet!

2. Extra ondersteuning voor je armen en nek

Bepaalde bureaustoelen met ergonomische vormgeving ondersteunen niet enkel je rug, maar ook je armen en nek. Door het gebruik van speciale armleuningen en een verhoogde rug zit je op die manier nog een stuk comfortabeler, zelfs als je in een minder gemakkelijke positie zit en daar lang moet blijven.

Ook hierbij is het vooral belangrijk dat je kiest voor een bureaustoel die voor jouw lichaam en manier van zitten gepast is. Verschillende modellen vergelijken en actief uittesten is het beste dat je kunt doen om geen miskoopt begaan en je werkcomfort meteen een niveau hoger te tillen!

3. Je spieren blijven actief

Sommige bureaustoelen zijn op die manier gemaakt dat ze niet enkel een goede ondersteuning bieden voor je lichaam, maar er ook voor zorgen dat je spieren zelfs tijdens het zitten actief blijven. Dit is belangrijk, want een van de grootste oorzaken van stijve en stramme spieren is inactiviteit.

Kies je voor een ergonomische stoel met zo’n specifiek design, dan moeten de kleine, stabiliserende spieren zelfs tijdens het zitten een beetje meebewegen met je lichaam, bijvoorbeeld als je op je stoel verschuift of voorover buigt. En dat betekent dat die spieren dus ook sterker worden, waardoor ze je lichaam beter ondersteunen!

Ook interessant